Hos Niskas

Vem är egentligen Jag?

Föregående Nästa
vy över vattnet natt

En svår fråga som förmodligen saknar svar! Men att mat och dryck har en central roll är helt klart!

Vem är Jenny Niska?


Jo - Jag är en norrländska (dock inte tystlåten) med ett extremt mat intresse och massor med järn i elden!


Sen i vår familj är jag den inspirations sprutande draken som har miljarders med förslag och tankar och min kära make - som är kock - en duktig sådan - bromsar de mest vansinniga sakerna jag kommer på! Vissa saker ska bara inte prövas tydligen, MEN det finns också fantastiska saker som kommit fram när han inte hunnit med att säga nej! Wasabi och lingon är en utmärkt smak kombination!


Jag tycker om mat - nästan allt!


Den första fasta födan jag fick som barn var surströmming - något jag älskar än idag! Vi fick sällan hamburgare eller pizza till middag hemma utan det var alltid lagad mat, renskav, tjälknöl med potatisgratäng, lax från torneälv.


Farfar och farmor hade renar, det fiskades och plockades hjortron, sikrom till frukost och varma hjortron med glass till efterrätt. Nybakat bröd på morgonen hos mormor och morfar med massor av gravad lax på - känner fortfarande doften av brödet och hur underbart det var att vakna till det!


Det saftades och syltades och bakades och donades, potatisen skulle sättas och plockas upp. Vi var alltid en del av matlagningen och väldigt nära råvarorna.


Nu är det min tur att sprida matglädjen som finns i mig vidare till alla som vill ta del! Följ med i min värld!


 


/ Jenny