Hos Niskas

Sveriges Mästerkock Del 2

Föregående Nästa
Förkläde sveriges mästerkock

Att få veta att jag skall få träffa juryn och verkligen laga mat för Marcus, Mischa och Leif... hjälp vad läskigt!

Då var det dags, min audition i Stockholm. Där det verkligen gäller. Försvinna eller bli topp 40


Jag visste redan vad jag skulle laga för mat till juryn, suovasskav med mandelpotatispure och rårörda cognacslingon. Finslipade inga detaljer - jag kan göra rätten i sömnen om så önskas! Norrlänning som jag är!


Det som är lite speciellt för alla som lagar mat för juryn är att ALLT skall med, salt, grytor, knivar - ALLT! Med i bagaget hade jag en gjutgärnsgryta, knivar, skav, potatis, lingon osv... Undrar vad personen som röntgar och tittar på väskorna på flyget funderade! Livrädd att glömma något gick jag  igenom packningen tjugo gånger - minst!


Sen är det liksom pang bom på rödbetan! Först ut i Stockholm var jag - kl 08.10 gick jag in till juryn... mina knän skakade! Konstigt nog blev jag lugnare när jag kom in i studion! Där satt Misha, Marcus och Leif - på rad! Bara börja då! Framför juryn hade jag 5 min att färdigställa din rätt - puh - inga konstigheter! Det flöt på rätt bra - de ställde frågor och jag svarade (ärligt kommer jag inte ihåg något alls om vad vi pratade om!)


Jag serverade min rätt med ett glas mjölk - det är ju så det skall vara! Varm mat - kall dryck!


Mischa sa något om en enkel rätt - absolut - jag hade inte krånglat till det för mig. Sen kom det bästa, 3 JA från Juryn! De gillade mina smaker, att jag gjort något jag var bekväm med, texturer och temperaturer och jag vet inte allt! De var väldigt positiva! Ett vitt förkläde fick jag och tallriken behöll de i jury rummet! Alla bakom kamerorna ville smaka! Inte illa pinkat av en norrländsktösabit!


Mot Gävle! Topp 40 - Vad händer!!!