Hos Niskas

Sesamsotad Biff

Föregående Nästa
sotad-biff-foodfolder
Ser avancerat ut men är så enkelt och så gott! Prova även att göra detta med lax.

Ingredienser

  • Tillbehör:
  • 200 g Biff -välhängd och marmorerad
  • 2 msk Sesamfrö
  • Sås:
  • 100 g Färskost
  • 1 msk Vatten
  • 1 tsk Wasabipasta - ös på efter önskad styrka
  • 1 krm salt
  • Topping 1:
  • 4 st Rädisor -tunt skivade
  • 2 msk Rostade Sesamfrön
  • 1 st Lime - i klyftor
  • Topping 2:
  • 3 msk Japansk soja
  • 1 blad Friterad grönkål

Gör så här:


  1. Skär ner biffen i mindre storlek och rulla i sesamfrön, salt och peppar (har du tid så rosta gärna sesamfröna i en torr stekpanna före) Hetta upp en stekpanna med olja och halstra biffen snabbt runt om. Skiva tunt före servering.

  2. Blanda ingredienserna till wasabicrèmen. Smaka av med salt.

  3. Lägg upp på ett snyggt fat och garnera med rädisor, lime, sesamfrön, och wasabicrème och friterad grönkål

  4. Njut!


 



Gott till;