Hos Niskas

Rosevinskokta Blåmusslor

Föregående Nästa
Rosevinskokta blåmusslor 2
En god och fräsch rätt som lämpar sig väl nu när vårens solstrålar tittar fram!

Ingredienser

  • 2 st Blåmusslor i nät
  • 1 st Gul lök finhackad
  • 4 st Vitlöksklyftor finhackade
  • 3 dl Rosévin
  • 5 dl Vispgrädde
  • 2 st Lime rivet skal och juice
  • 3 st Salladslökar strimlade
  • 1 ask(ar) Koriander
  • 1 st Chili strimlad

Gör så här:


  1. Putsa och gå igenom musslorna, ta bort de trasiga och de som inte stänger sig när du knackar på dem. Låt de gärna ligga i mycket kallt - saltat vatten i minst en timme och spotta ut sand! Efter kokning tas alla musslor som inte öppnat sig bort!

  2. Fräs lök och vitlök i lite olivolja i en stor kastrull.

  3. Lägg i musslorna och slå på rosévinet. Koka upp under lock ca 3 min

  4. Tillsätt grädden och låt det hela koka upp igen.

  5. Sila nu såsen i en ny kastrull och smaka av med lime och salt - koka upp en gång till

  6. Skumma såsen med en stavmixer och häll den över musslorna 

  7. Strössla över salladslök, koriander och chili

  8. Servera med en chilimajonnäs och baguette

Tips

Använd ett friskt och syrarikt rosévin!