En god och fräsch rätt som lämpar sig väl nu när vårens solstrålar tittar fram!
Ingredienser
- 2 st Blåmusslor i nät
- 1 st Gul lök finhackad
- 4 st Vitlöksklyftor finhackade
- 3 dl Rosévin
- 5 dl Vispgrädde
- 2 st Lime rivet skal och juice
- 3 st Salladslökar strimlade
- 1 ask(ar) Koriander
- 1 st Chili strimlad
Gör så här:
- Putsa och gå igenom musslorna, ta bort de trasiga och de som inte stänger sig när du knackar på dem. Låt de gärna ligga i mycket kallt - saltat vatten i minst en timme och spotta ut sand! Efter kokning tas alla musslor som inte öppnat sig bort!
- Fräs lök och vitlök i lite olivolja i en stor kastrull.
- Lägg i musslorna och slå på rosévinet. Koka upp under lock ca 3 min
- Tillsätt grädden och låt det hela koka upp igen.
- Sila nu såsen i en ny kastrull och smaka av med lime och salt - koka upp en gång till
- Skumma såsen med en stavmixer och häll den över musslorna
- Strössla över salladslök, koriander och chili
- Servera med en chilimajonnäs och baguette
Tips
Använd ett friskt och syrarikt rosévin!