Ibland behöver man ha saker förberedda när det väntas besök, denna potatiskaka är fantastisk att ha färdig och sen bara värma på i ugnen när det är dags!
Ingredienser
- 300 g Potatis
- 300 g Morötter
- 300 g Palsternacka
- 1 msk Salt och vitpeppar
- 2 msk Maizena
- 75 g Smält smör
Gör så här:
1. Skala och skiva potatis och morötter och palsternacka i tunna skivor
2. Behåll alla tunna skivor i en stor bunke och blanda väl med salt och peppar och maizenamjöl
3. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper
4. Smält smör och häll det över blandningen i formen
5. Ställ in i ugnen 140 grader ca 30 min
6. Täck sen över formen med aluminiumfolie och kör till potatisen är mjuk rakt i genom (hur länge varierar från potatissort och ugn så känn er för)
7. Ta ut kakan och låt den svalna under press - dvs lägg något tungt ovanpå hela kakan
8. Låt kakan ligga under press i kyl under natten
9. Ta fram kakan och skär i lagom portionsbitar - värm i 120 grader ca 10 min
Tips
Blåbärssåsen finner ni här!