Hos Niskas

Potatiskaka

Föregående Nästa
Potatiskaka med hjort och blåbärssås
Ibland behöver man ha saker förberedda när det väntas besök, denna potatiskaka är fantastisk att ha färdig och sen bara värma på i ugnen när det är dags!

Ingredienser

  • 300 g Potatis
  • 300 g Morötter
  • 300 g Palsternacka
  • 1 msk Salt och vitpeppar
  • 2 msk Maizena
  • 75 g Smält smör

Gör så här:

1. Skala och skiva potatis och morötter och palsternacka i tunna skivor 


2. Behåll alla tunna skivor i en stor bunke och blanda väl med salt och peppar och maizenamjöl 


3. Häll upp i en form klädd med bakplåtspapper


4. Smält smör och häll det över blandningen i formen


5. Ställ in i ugnen 140 grader ca 30 min 


6. Täck sen över formen med aluminiumfolie och kör till potatisen är mjuk rakt i genom (hur länge varierar från potatissort och ugn så känn er för) 


7. Ta ut kakan och låt den svalna under press - dvs lägg något tungt ovanpå hela kakan


8. Låt kakan ligga under press i kyl under natten 


9. Ta fram kakan och skär i lagom portionsbitar - värm i 120 grader ca 10 min 

Tips

Blåbärssåsen finner ni här!