Hos Niskas

Korv på röding och pilgrimsmussla

Föregående Nästa
Rätt väg korv pilgrimsmussla
Har ju upptäckt att jag har en passion för att göra egen korv! Nu till jul gick vi all in och fixade massor med olika korvar! Denna var roligast och mest oväntad! Pilgrimsmusslor och röding! Mums!!

Ingredienser

  • 500 g Pilgrimsmusslor
  • 250 g Röding utan skinn och ben
  • 2 st Äggvitor
  • 1 dl Vispgrädde
  • 1 st Chili liten finhackad
  • 2 st Vitlöksklyfta pressad
  • 1 dl Gräslök finhackad
  • 1 st Citron zest
  • 1 tsk Salt
  • 0.5 tsk Vitpeppar

Gör så här:


  1. Mixa 300 gram av musslorna och allt av rödingen med äggvitor och grädde

  2. Tärna de musslor som är över i centimeter stora kuber och vänd ner i färsen med chili, vitlök, gräslök och citronzest.

  3. Smaka av med salt och vitpeppar - här kan det behövas mer våga gå på magkänslan!

  4. Provstek gärna en bit av färsen för att få känslan för smakerna

  5. Fördela färsen på plastfolie och rulla ihop hårt hårt hårt till korvar i önskad storlek

  6. Ta de plastade korvarna och ånga dem på 90-100 grader tills de blir 60 grader i mitten - Jag vakuumförpackade de filmklädda korvarna och la de i Sousviden på 60 grader i en timme. Lika resultat.

  7. Ta upp/ut och låt svalna

  8. Stek korvarna lätt så de får en härlig yta och servera med valfria tillbehör - vi gick all in för en tunnbrödrulle deluxe!