Pasta i all sin enkelhet kan vara så gott!
Ingredienser
- 300 g Pasta - spagetthi
- Sås:
- 300 g Scampi
- 2 st Shalottenlök
- 0.5 dl Olivolja
- 1 st Chili
- 0.5 st Fiskbuljongtärning
- 2 klyfta(or) Vitlök
- 1 krm Salt
- Topping:
- 1 knippe Persilja
- 1 näve(ar) Parmesan
Gör så här:
- Koka pastan
- Börja med att hacka lök, salladslök, chili, vitlök fint
- Sätt olja i en stekpanna - fräs lök och vitlök mjukt utan att det tar färg i ca 5 min
- Smula i en halv fiskbuljongtärning i fräset rör om ordentligt
- Tillsätt chilin och salladslöken, fräs i ca 2 min till
- Lägg i den råa scampin och fräs tills de är klara - tar ca 3 min - steks de för länge blir det gummi konsistens
- Slå av pastavattnet och rör ner pastan i stekpannan med scampin
- Hacka persilja
- Servera med riven parmesan och ordentligt med persilja
Tips
Använd alltid hållbart fiskad och MSC märkta produkter
Vill man använda räkor eller kräftstjärtar på burk så ska de inte fräsas alls - de vänds bara ner i fräset just före pastan tillsätts