
Jag bara älskar ingefära i mat och dryck - denna dessert har en härlig hetta av ingefäran i eftersmaken! Super enkel att göra - gör två och ha en i frysen när det dyker upp oväntat besök! Det är Tom Sjöstedts grundrecept men med lite ändringar av mig!
Ingredienser
- Kaka:
- 4 st Päron, skalade, urkärnade och klyftade
- 1,5 dl Strösocker
- 2 msk Pressad citronsaft
- 1 dl Apple & Ginger Tonic från Renèe Voltaire
- 15 g ingefära färskriven
- 4,5 st Gelatinblad
Gör så här:
- Karamellisera socker och citron i en stekpanna på spisen
- Tillsätt Apple & Ginger tonic från Renée Voltaire och ingefäran när sockret blivit brunt
- Lägg ner de klyftade päronen och låt sjuda tills de är mjuka
- Tillsätt gelatinbladen när päronen svalnat något
- Ta en avlång brödform och klä den med plastfilm
- Häll ner päronen och vätskan i formen - låt stelna i kylen under lätt press
- Frys den sen så att det blir lättare att skära den före serveringen
- Servera med vaniljcrème och smulade kolakakor
Tips
Minska på ingefäran om en mildare variant önskas
Hittar ni inte Apple & Ginger Tonic från Renèe Voltaire fungerar det lika bra med vanlig Ginger Ale