Hos Niskas

Päronterinn med smak av citron och ingefära

Föregående Nästa
Päron terinn
Jag bara älskar ingefära i mat och dryck - denna dessert har en härlig hetta av ingefäran i eftersmaken! Super enkel att göra - gör två och ha en i frysen när det dyker upp oväntat besök! Det är Tom Sjöstedts grundrecept men med lite ändringar av mig!

Ingredienser

  • Kaka:
  • 4 st Päron, skalade, urkärnade och klyftade
  • 1,5 dl Strösocker
  • 2 msk Pressad citronsaft
  • 1 dl Apple & Ginger Tonic från Renèe Voltaire
  • 15 g ingefära färskriven
  • 4,5 st Gelatinblad

Gör så här:


  1. Karamellisera socker och citron i en stekpanna på spisen

  2. Tillsätt Apple & Ginger tonic från Renée Voltaire och ingefäran när sockret blivit brunt

  3. Lägg ner de klyftade päronen och låt sjuda tills de är mjuka

  4. Tillsätt gelatinbladen när päronen svalnat något

  5. Ta en avlång brödform och klä den med plastfilm

  6. Häll ner päronen och vätskan i formen - låt stelna i kylen under lätt press

  7. Frys den sen så att det blir lättare att skära den före serveringen

  8. Servera med vaniljcrème och smulade kolakakor

Tips

Minska på ingefäran om en mildare variant önskas

Hittar ni inte Apple & Ginger Tonic från Renèe Voltaire fungerar det lika bra med vanlig Ginger Ale