Hos Niskas

Ostron - går det ens att äta

Föregående Nästa
Ostron i snö

Något man antingen gillar - eller inte - eller går det att lära sig tycka om ostron?

Detta med ostron - är det gott?


Ska villigt erkänna att jag tvivlat länge. Mycket länge.


Jag har försökt och försökt men inte riktigt gillat den där klumpen som inte bara ville sväljas ned - den fastnade liksom i halsen hur jag än gjorde. Varken jag eller min man tyckte dock att det var någon ide att ge upp, envisa norrlänningar - det ska gå! Min mycket kloka svägerska sa att man måste prova något 15 gånger före man tycker om det! Sagt och gjort - skam den som ger sig!


Vi provade de på alla möjliga sätt med hackad schalottenlök med rödvinsvinäger med tabasco med citron. Vi provade de gratinerade, stekta, friterade!  Allt! Tills jag kom på att om jag bara tuggade på dem var det ju inga problem! Svälja hel gick inte - fick jag tugga var det ju gott! Jajemän! Här ger vi inte upp!


Nu är ostron något jag verkligen tycker om, med lite citron så är det en liten mumsbit från havet! Gärna med ett gott glas bubbel till, men en krispigt torr Riesling fungerar också!


Jag och min man reser mycket i hop med min lillebror och min svägerska Sara. Det är alltid ett projekt för oss att hitta de godaste ostronen. I New york gick vi och promenerade när Sara så där med lite eftertanke i rösten säger "det hade ju varit gott med ett eftermiddagsostron" sagt och gjort slank vi in på Grand Central Oysterbar och åt sagolika ostron!


Nästa resa vi gör tillsammans går till Åre, tror nog vi kan hitta bra ostron där också!


Någon som har tips på var - hojta till!  En perfekt bild på den bästa lillebroren som finns - och jag då!