Lätt som en plätt heter det va? Det är precis vad detta receptet är!
Ingredienser
- 4 st Mandelpotatis
- 1 st Ägg
- 1 dl Crème fraiche
- 0,5 dl Vispgrädde
- 1 dl Vetemjöl
- 2 krm salt
- 1 dl Smetana
- Topping 1:
- 100 g Löjrom
- 1 st Gul lök
- 1 knippe Dill
Gör så här:
- Koka potatisen och pressa den genom en press, eller mosa med gaffel
- Blanda med ägg, crème fraiche, grädde, mjöl, salt och socker
- Vill man kan man här sätta i lite finhackat fläsk
- Stek på medelvärme i smör i en plättlagg för att få dem så runda och fina som det bara går, ca 2 min på varje sida
- Garnera plättarna med smetana, löjrom, lök och dill
- Mumsa på!
Tips
Passar om en liten förrätt eller varför inte som tilltugg till ett glas bubbel!