
En vanlig Caipirinha görs på råsocker, lime och rom (oftast cachaca) men görs den på mörk rom som i detta recept byter den egentligen namn till Monte Cristo - men för enkelhetens skull får den heta Lingoncaipirinha
Ingredienser
- Övrigt:
- 1 st Lime
- 1 msk Råsocker
- 2 dl Krossad is
- 5 cl Rom - gärna mörk
- 1 msk Lingon
Beskrivning:
- Krossa is
- Skär limen i klyftor
- Muddla råsocker och lime i botten på ett glas - har man ingen muddler går en träslev utmärkt!
- Häll på isen - det ska fylla glaset
- Rör om så att isen blandas med det lösta sockret och limesaften
- Häll på rom - jag har använd mörk rom för jag tycker det är gott!
- Lägg på en rejäl matsked med tinade lingon och även juicen som de släppt ur sig
- Låt dig väl smakas!
Denna drink är det inte jag som uppfunnit utan fantastiska Mari på Ångbryggeriet i Piteå har gjort skapelsen och jag har helt ärligt snott den för den är så bra!
Tips
Sötman är väldigt individuell så mängden råsocker ändras efter smak!