Hos Niskas

Lingoncaipirinha / Monte Cristo

Föregående Nästa
Lingoncaiprinha
En vanlig Caipirinha görs på råsocker, lime och rom (oftast cachaca) men görs den på mörk rom som i detta recept byter den egentligen namn till Monte Cristo - men för enkelhetens skull får den heta Lingoncaipirinha

Ingredienser

  • Övrigt:
  • 1 st Lime
  • 1 msk Råsocker
  • 2 dl Krossad is
  • 5 cl Rom - gärna mörk
  • 1 msk Lingon

Beskrivning:


  1. Krossa is

  2. Skär limen i klyftor

  3. Muddla råsocker och lime i botten på ett glas - har man ingen muddler går en träslev utmärkt!

  4. Häll på isen - det ska fylla glaset

  5. Rör om så att isen blandas med det lösta sockret och limesaften

  6. Häll på rom - jag har använd mörk rom för jag tycker det är gott!

  7. Lägg på en rejäl matsked med tinade lingon och även juicen som de släppt ur sig

  8. Låt dig väl smakas!


 Denna drink är det inte jag som uppfunnit utan fantastiska Mari på Ångbryggeriet i Piteå har gjort skapelsen och jag har helt ärligt snott den för den är så bra!


 


Tips

Sötman är väldigt individuell så mängden råsocker ändras efter smak!