Hos Niskas

Lammlägg med chevrekräm

Föregående Nästa
Lammlägg med palsternackspure
Lammlägg - varför äter jag inte detta oftare?? Det kan nog vara det godaste som finns!

Ingredienser

  • 4 st Lammlägg
  • 4 msk Smör - spara en matsked till såsen
  • 3 st Schalottenlök
  • 1 st Morot
  • 1 st Palsternacka
  • 3 st Vitlöksklyftor
  • 2 dl Koncentrerad kalvfond
  • 2 dl Vatten
  • 1 flaska(or) Röttvin

Gör så här:


  1. Börja med att bryna lammläggen i smör och olja i en het panna

  2. Lägg sedan ner i en gryta som klarar av att stå i ugnen

  3. Grovhacka schalottenlök, morot och palsternacka och vitlök och fräs de sedan i samma panna som använts för att bryna lammet

  4. Lägg grönsakerna över lammet

  5. Tillsätt nu fond, vatten, rött vin och en kvist timjan

  6. Låt stå i ugnen i 90 grader ca 8 timmar - eller tills köttet släpper från benet

  7. När lammet är klart så sila bort grönsakerna och reducera ner såsen tills hälften återstår

  8. Red eventuellt av med maizena som så önskas

  9. Runda av såsen med en matsked smör just före servering

  10. Servera med palsternackspure, picklade morötter och chevrekräm


Tips

Chevrekrämen gör jag av chevre, philadelphiaost,persilja, honung och smakar av med lite salt och peppar