Lammlägg - varför äter jag inte detta oftare?? Det kan nog vara det godaste som finns!
Ingredienser
- 4 st Lammlägg
- 4 msk Smör - spara en matsked till såsen
- 3 st Schalottenlök
- 1 st Morot
- 1 st Palsternacka
- 3 st Vitlöksklyftor
- 2 dl Koncentrerad kalvfond
- 2 dl Vatten
- 1 flaska(or) Röttvin
Gör så här:
- Börja med att bryna lammläggen i smör och olja i en het panna
- Lägg sedan ner i en gryta som klarar av att stå i ugnen
- Grovhacka schalottenlök, morot och palsternacka och vitlök och fräs de sedan i samma panna som använts för att bryna lammet
- Lägg grönsakerna över lammet
- Tillsätt nu fond, vatten, rött vin och en kvist timjan
- Låt stå i ugnen i 90 grader ca 8 timmar - eller tills köttet släpper från benet
- När lammet är klart så sila bort grönsakerna och reducera ner såsen tills hälften återstår
- Red eventuellt av med maizena som så önskas
- Runda av såsen med en matsked smör just före servering
- Servera med palsternackspure, picklade morötter och chevrekräm
Tips
Chevrekrämen gör jag av chevre, philadelphiaost,persilja, honung och smakar av med lite salt och peppar