Läcker plockmat med fantastiska smaker!
Ingredienser
- 4 st Kronärtskockor
- 2 dl Rosevin
- 4 l Vatten
- 2 st Citroner skurna i skivor
- 1 st Gul lök klyftad
- 4 st Vitlöksklyftor lätt krossade
- 4 st Timjan kvistar färska
- 0,5 dl Salt
- Tillbehör:
- 50 g Getost - en smakrik
- 0,5 dl Vispgrädde
- 0,5 dl Crème Fraiche
- 100 g Färskost Ej light
- 2 tsk Honung
Gör så här:
- Skär bort stocken på kronärtskockorna.
- Koka upp vatten med rosévin, citroner, lök, vitlök, timjan och salt
- Lägg i kronärtskockorna och på med ett lock
- Koka i ca 30 min eller tills de känns mjuka i mitten
- Värm grädden och smula ner getosten, rör om tills getosten smält. Låt svalna och vänd sedan ner crème fraiche, färskost och honung. Smaka av med salt
- Servera den nykokta kronärtskockan med getostmoussen!
Tips
Jag serverade även ett citronsmör till, blanda smör med citronzest och lite pressad citron - smaka av med flingsalt