Hos Niskas

Kronärtskocka med getostousse

Föregående Nästa
Kronärtskocka i gryta
Läcker plockmat med fantastiska smaker!

Ingredienser

  • 4 st Kronärtskockor
  • 2 dl Rosevin
  • 4 l Vatten
  • 2 st Citroner skurna i skivor
  • 1 st Gul lök klyftad
  • 4 st Vitlöksklyftor lätt krossade
  • 4 st Timjan kvistar färska
  • 0,5 dl Salt
  • Tillbehör:
  • 50 g Getost - en smakrik
  • 0,5 dl Vispgrädde
  • 0,5 dl Crème Fraiche
  • 100 g Färskost Ej light
  • 2 tsk Honung

Gör så här:


  1. Skär bort stocken på kronärtskockorna.

  2. Koka upp vatten med rosévin, citroner, lök, vitlök, timjan och salt

  3. Lägg i kronärtskockorna och på med ett lock

  4. Koka i ca 30 min eller tills de känns mjuka i mitten

  5. Värm grädden och smula ner getosten, rör om tills getosten smält. Låt svalna och vänd sedan ner crème fraiche, färskost och honung. Smaka av med salt

  6. Servera den nykokta kronärtskockan med getostmoussen!

Tips

Jag serverade även ett citronsmör till, blanda smör med citronzest och lite pressad citron - smaka av med flingsalt