En av mina favorit förrätter med kantareller. Himla lätt att svänga ihop och så härliga norrländska smaker! Det cognacsgravade reninnanlåret är pricken över i:et!
Ingredienser
- 400 g Philadelphia ost - OBS ej light
- 1 dl Mjölk 3 %
- 4 st Blötlagda Gelatinblad
- 300 g Stekta Kantareller
- 250 g Kokt potatis i mindre bitar
- 50 g Riven västerbottenost
- 1 tsk Salt och peppar
Gör så här:
1. Värm färskost och mjölk försiktigt i en kastrull
2. Bryn kantareller med schalottenlök i en panna låt svalna
3. Vispa ner de blötlagda gelatinbladen i kastrullen med färskost och mjölk
4. Vänd försiktigt ner potatis och kantarell mixen
5. Lägg i den rivna Västerbottenosten
6. Smaka av med salt och peppar
7. Lägg i en plastklädd form, ställ in i kylskåp - låt stå över natten
8. Skiva upp och dekorera före servering
9. Den här är dekorerad med kavringssmul, picklad lök, sikrom och cognacsgravat reninnanlår
Testa även