Hos Niskas

Kantarell och potatisterinn med cognacsgravat reninnanlår

Föregående Nästa
terinn på potatis och kantareller
En av mina favorit förrätter med kantareller. Himla lätt att svänga ihop och så härliga norrländska smaker! Det cognacsgravade reninnanlåret är pricken över i:et!

Ingredienser

  • 400 g Philadelphia ost - OBS ej light
  • 1 dl Mjölk 3 %
  • 4 st Blötlagda Gelatinblad
  • 300 g Stekta Kantareller
  • 250 g Kokt potatis i mindre bitar
  • 50 g Riven västerbottenost
  • 1 tsk Salt och peppar

Gör så här:

1. Värm färskost och mjölk försiktigt i en kastrull 


2. Bryn kantareller med schalottenlök i en panna låt svalna 


3. Vispa ner de blötlagda gelatinbladen i kastrullen med färskost och mjölk


4. Vänd försiktigt ner potatis och kantarell mixen 


5. Lägg i den rivna Västerbottenosten 


6. Smaka av med salt och peppar 


7. Lägg i en plastklädd form, ställ in i kylskåp - låt stå över natten 


8. Skiva upp och dekorera före servering 


9. Den här är dekorerad med kavringssmul, picklad lök, sikrom och cognacsgravat reninnanlår 


 Så här gravar du kött >>



Testa även