Hos Niskas

Jordärtskockspannacotta med lax och äpple

Föregående Nästa
Jordärtspannacotta med lax och äpple
Magi - helt enkelt magi! Fet lax får fint sällskap av syrligt friskt äpple!

Ingredienser

  • Smet:
  • 200 g Jordärtskockor
  • 2 st Gelatinblad
  • 2 dl Vispgrädde
  • 1 msk Vispgrädde
  • 2 tsk Timjan finhackad
  • 2 msk Torrt vitt vin
  • 1 tsk Salt
  • 1 krm Nymald svartpeppar
  • Tillbehör:
  • 1 st Grönt äpple
  • 2 msk Pressad citron
  • 200 g Kallröktlax

Gör så här:


  1. Skala och koka jordärtskockorna mjuka i lättsaltat vatten

  2. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter

  3. Häll av vattnet från jordärtskockorna och tillsätt nu timjan, grädde och vinet - låt sjuda i 2-3 minuter

  4. Mixa kockorna släta med mixerstav och krydda med salt och peppar

  5. Smält gelatinbladen i 1 msk grädde i en liten kastrull - viktigt att de löses upp ordentligt

  6. Blanda ner gelatinet i smeten - rör ordentligt

  7. Häll upp smeten i glas eller i formar beroende på hur du vill servera

  8. Låt stå i kylen i minst 3 timmar

  9. Kärna ur och tärna äpplet fint - det behöver inte skalas - pressa över citronsaften och rör om

  10. Tärna laxen och blanda med äpplet

  11. Toppa pannaotterna med äppel och laxröran

  12. Servera med en smörfräst brödbit .


Tips

serveringen av pannacotta kan variera i all oändlighet, vill du sätta upp i form och skära valfria bitar så rekommenderar jag 1/2 gelatinblad till för att formen skall hållas

Till detta serverar jag ett kallt grüner veltliner från Österrike eller en bra Riesling!