Hos Niskas

Husmanskost

Föregående Nästa
hos-niskas-Biff-Rydberg

Husmanskost - vem gillar inte redig svensk husmanskost? Det är ju bara bland det absolut bästa vi har! Något att verkligen måna om!

Jag är galet förtjust i husmanskost - det är oftast enkelt bra och mättande och dessutom ganska billigt! Allt ifrån kål till färs av olika sorter, strömming, soppor, grytor, gratänger, pytt i pannor - ja allt!


En viss Herr Mannerström har länge varit en stor förebild för mig inom just denna sorts kokkonsts och det har väl aldrig varit så inne som just nu att servera just bra gedigen husmanskost. Det går att variera i all oändlighet, en helt vanligt pytt i panna kan förfinas till en Biff Rydberg!


För att räknas som en duktig kock i min värld bör en ärtsoppa kokas från grunden, en god löksås slår en avancerad skummig sås alla dagar i veckan. Men samtidigt är det skoj att prova nytt. Våga utmana och förfina. Det är en svår balansgång. Men håll med om att hemgjord renköttsoppa kan vara det godaste någonsin!


Vår kokbok är en bibel i vårt hem och den används flitigt till bra gedigen inspiration - jag fick min 1993 av mormor och morfar i födelsedagspresent - jag var då 14 år gammal. Okej idag kanske man googlar lite men kokböcker är ändå lite heliga för mig! Jag gillar att kunna hålla i en bok och bläddra, se bilder inspireras - därför är vårt kök och matrum helt klätt i kokböcker! Som små läsbara tavlor.