Hos Niskas

Hummersallad

Föregående Nästa
Hummersallad
Japp, ibland går jag bananas med hummer - det är så enkelt att göra fantastiska saker med denna underbara råvara! Här kommer en sallad extra allt - perfekt som förrätt!

Ingredienser

  • 1 st Hummer
  • 2 skiva(or) Citron
  • 2 skiva(or) Smör hyvlat
  • 1 msk Finhackad chili
  • 2 näve(ar) Salladsblandning
  • 2 msk Rostade frön
  • 1 st Salladlök finskivad
  • 1 näve(ar) Koriander
  • 4 msk Majonnäs gärna smaksatt
  • 4 skiva(or) Baguett

Gör så här:


  1. Stycka hummern - det finns massor av tips på Youtube om hur man gör på bästa sätt, titta! Glöm bara inte att ta bort tarmen och glöm inte att ta ur köttet ur klorn

  2. På en ungsform lägg ut skivad citron i botten

  3. Lägg hummerköttet på citronerna

  4. Hyvla över smör med en osthyvel

  5. Lägg över lite finhackad chili

  6. In i ugnen på 100 grader ca 3 min tills smöret smält

  7. Arrangera på en tallrik, valfri sallad, rostade frön och lite valfri smaksatt majonnäs

  8. Lägg på hummern och dekorera med koriander, hackad salladslök

  9. Servera med en skiva baguett