En vegetarisk favoritburgare! Enkel och så fantastisk god!
Ingredienser
- 1 st Morot ganska stor
- 200 g Halloumi
- 2 st Ägg
- 3 msk Panko
- 1 st Vitlöksklyfta
- 2 msk Chili finhackad
- 1 krm Svartpeppar
- 1 krm Salt
- 2 msk Potatismjöl
- Dressing:
- 1 dl Mango Chutney
- 1 dl Crème Fraiche
- 1 nypa(or) Salt
- 1 nypa(or) Svartpeppar
- Tillbehör:
- 4 blad Valfri sallad
- 2 st Mogen Avocado
Gör så här:
- Skala moroten - riv morot och halloumi grovt, finhacka vitlök och lägg allt i en stor bunke
- Tillsätt ägg, potatismjöl, panko, finhackad chili och peppar - blanda
- Forma färsen till 4 burgare
- Stek i olja på medelvärme i ca 3 minuter per sida.
- Mango chutney dressing - blanda lika delar mango chutney och crème fraiche, smaka av med salt och peppar
- Servera burgarna med sallad, avokadoskivor och dressingen
- Jag gillar sötpotatispommes till denna rätt
Tips
Ett tredje ägg kan ibland behövas det beror lite på storleken på äggen!