Jag bara älskar pilgrimsmusslor, de går att använda till så mycket gott! Detta recept när de friteras smakar mer, mer, mer....
Ingredienser
- 12 st Pilgrimsmusslor
- 5 dl Frityrolja
- Smet:
- 2 dl Maizena
- 1 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk Salt
- 1 dl Kallt vatten
- 1 st Äggvita
- Grönsaker:
- 0,5 dl Salta jordnötter
- 2 st Hårda Päron
- 6 själk(ar) Mynta
- 3 msk Mirin
- 1 msk Lime pressad
- 1 msk Risvinäger
- Tillbehör:
- 1 st Lime i klyftor
Gör så här:
- Rosta de salta jordnötterna i en torr och het stekpanna tills de får fin färg, ställ åt sidan så de kallnar. Grovhacka de före servering
- Skala och kärna ur päronen, skär de i tunna skivor och strimla de fint.
- Hacka myntabladen
- Blanda mirin, limesaft och risvinäger i en skål och lägg i päronen och myntan
- Blanda 1,5 dl maizena, bakpulver och salt i en skål
- Tillsätt iskallt vatten och vispa till en smet
- Vispa äggvitan till ett fast skum, vänd ner den i smeten
- Hetta upp olja till 170 grader
- Torka av musslorna ordentligt på papper och vänd dem i 2 msk maizena
- Doppa dem i frityrsmeten och fritera ca 3 min tills de fått fin färg - låt de rinna av på hushållspapper
- Fördela salladen på tallrikar, strö på jordnötter - servera pilgrimsmusslorna genast med en klyfta lime på sidan