Hos Niskas

Friterade pilgrimsmusslor med päronsallad och rostade jordnötter

Föregående Nästa
friterade-pilgrimsmusslor.png
Jag bara älskar pilgrimsmusslor, de går att använda till så mycket gott! Detta recept när de friteras smakar mer, mer, mer....

Ingredienser

  • 12 st Pilgrimsmusslor
  • 5 dl Frityrolja
  • Smet:
  • 2 dl Maizena
  • 1 tsk Bakpulver
  • 0,5 tsk Salt
  • 1 dl Kallt vatten
  • 1 st Äggvita
  • Grönsaker:
  • 0,5 dl Salta jordnötter
  • 2 st Hårda Päron
  • 6 själk(ar) Mynta
  • 3 msk Mirin
  • 1 msk Lime pressad
  • 1 msk Risvinäger
  • Tillbehör:
  • 1 st Lime i klyftor

Gör så här:


  1. Rosta de salta jordnötterna i en torr och het stekpanna tills de får fin färg, ställ åt sidan så de kallnar. Grovhacka de före servering

  2. Skala och kärna ur päronen, skär de i tunna skivor och strimla de fint.

  3. Hacka myntabladen

  4. Blanda mirin, limesaft och risvinäger i en skål och lägg i päronen och myntan

  5. Blanda 1,5 dl maizena, bakpulver och salt i en skål

  6. Tillsätt iskallt vatten och vispa till en smet

  7. Vispa äggvitan till ett fast skum, vänd ner den i smeten

  8. Hetta upp olja till 170 grader

  9. Torka av musslorna ordentligt på papper och vänd dem i 2 msk maizena

  10. Doppa dem i frityrsmeten och fritera ca 3 min tills de fått fin färg - låt de rinna av på hushållspapper

  11. Fördela salladen på tallrikar, strö på jordnötter - servera pilgrimsmusslorna genast med en klyfta lime på sidan