Hos Niskas

Fiskbuljong

Föregående Nästa
Röding fond i gryta på G
Så enkelt att göra och så mycket godare än alla tärningar och köpta fonder!

Ingredienser

  • Buljong:
  • 2 kg Fiskben
  • 2 st Gul lök finhackad
  • 0,5 st Purjolök finskuren
  • 0,5 dl Matolja
  • 2 dl Torrt Vitt Vin
  • 2 st Lagerblad
  • 10 st Vitpepparkorn hela
  • 1 själk(ar) Timjan

Gör så här:


  1. Tvätta och skölj av fiskbenen väl i kallt vatten

  2. Fräs lök och purjolök i olja i en kastrull - de ska inte ta färg.

  3. Lägg i fiskbenen och fyll på med vatten så att det knappt täcker

  4. Koka upp och skumma av väl

  5. Tillsätt sedan vin och kryddor och låt sjuda utan lock i ca 20 -30 min

  6. Stäng av värmen och låt sedan fonden dra i 30-40 min

  7. Sila av och reducera sedan ner till önskvärd styrka

Tips

Går utmärkt att frysa