
Så enkelt att göra och så mycket godare än alla tärningar och köpta fonder!
Ingredienser
- Buljong:
- 2 kg Fiskben
- 2 st Gul lök finhackad
- 0,5 st Purjolök finskuren
- 0,5 dl Matolja
- 2 dl Torrt Vitt Vin
- 2 st Lagerblad
- 10 st Vitpepparkorn hela
- 1 själk(ar) Timjan
Gör så här:
- Tvätta och skölj av fiskbenen väl i kallt vatten
- Fräs lök och purjolök i olja i en kastrull - de ska inte ta färg.
- Lägg i fiskbenen och fyll på med vatten så att det knappt täcker
- Koka upp och skumma av väl
- Tillsätt sedan vin och kryddor och låt sjuda utan lock i ca 20 -30 min
- Stäng av värmen och låt sedan fonden dra i 30-40 min
- Sila av och reducera sedan ner till önskvärd styrka
Tips
Går utmärkt att frysa