
Efter en tung middag kan man ibland vilja ha en härligt uppfriskande dessert med en frisk och pigg syra i - vad passar bättre i dessa tider än en underbart len och mjuk citronfromage!
Ingredienser
- Smet:
- 4 st Gelatinblad
- 4 st Äggulor
- 100 g Strösocker
- 1 st Citron både saft och skal
- 3 dl Vispgrädde
- Dekorering:
- 4 msk Vispad grädde
- 1 st Citronzest
- 16 st Färska Hallon
Gör så här:
- Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten - minst 5 minuter
- Vispa äggulor och strösocker till ett riktigt fluff
- Värm försiktigt upp pressad citron med gelatinbladen och den citronskalet
- Låt svalna
- Blanda försiktigt äggfluffet med citronsaften
- Vispa grädden
- Vänd försiktigt ner grädden i den citronsmakssatta äggfluffet
- Skeda upp i glas
- Servera med en klick grädde och lite mer rivet citronskal
Tips
Garnera gärna med färska hallon, hade inte det hemma när bilden togs men det passar riktigt bra!