Hos Niskas

Citronfromage

Föregående Nästa
Citronfromage dålig bild
Efter en tung middag kan man ibland vilja ha en härligt uppfriskande dessert med en frisk och pigg syra i - vad passar bättre i dessa tider än en underbart len och mjuk citronfromage!

Ingredienser

  • Smet:
  • 4 st Gelatinblad
  • 4 st Äggulor
  • 100 g Strösocker
  • 1 st Citron både saft och skal
  • 3 dl Vispgrädde
  • Dekorering:
  • 4 msk Vispad grädde
  • 1 st Citronzest
  • 16 st Färska Hallon

Gör så här:


  1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten - minst 5 minuter

  2. Vispa äggulor och strösocker till ett riktigt fluff

  3. Värm försiktigt upp pressad citron med gelatinbladen och den citronskalet

  4. Låt svalna

  5. Blanda försiktigt äggfluffet med citronsaften

  6. Vispa grädden

  7. Vänd försiktigt ner grädden i den citronsmakssatta äggfluffet

  8. Skeda upp i glas

  9. Servera med en klick grädde och lite mer rivet citronskal

Tips

Garnera gärna med färska hallon, hade inte det hemma när bilden togs men det passar riktigt bra!