Hos Niskas

Äppelpaj

Föregående Nästa
Äpplen i pajform
Höst ute och varm äppelpaj inne - det är svårslaget!

Ingredienser

  • 4 st Äpplen
  • 2 msk Smör
  • 2 msk Strösocker
  • 1 tsk Kanel
  • Deg:
  • 1 dl Vetemjöl
  • 2,5 dl Havregryn
  • 3 msk Strösocker
  • 100 g Smör

Gör så här:


  1. Sätt ugnen på 175 rader

  2. Smörj en pajform

  3. Kärna ur äpplena och skär de i klyftor - jag tycker inte de behöver skalas men gör som ni känner! Lägg klyftorna i botten på formen

  4. Smält ihop smör, socker och kanel i en kastrull - pensla detta på äpplena

  5. Blanda alla ingredienserna till smuldegen - arbeta inte för länge, den ska vara smulig - strö degen över äpplena

  6. Grädda i ca 30 min - eller tills den fått fin färg

  7. Servera rykande varm med vaniljglass eller vaniljsås