
Höst ute och varm äppelpaj inne - det är svårslaget!
Ingredienser
- 4 st Äpplen
- 2 msk Smör
- 2 msk Strösocker
- 1 tsk Kanel
- Deg:
- 1 dl Vetemjöl
- 2,5 dl Havregryn
- 3 msk Strösocker
- 100 g Smör
Gör så här:
- Sätt ugnen på 175 rader
- Smörj en pajform
- Kärna ur äpplena och skär de i klyftor - jag tycker inte de behöver skalas men gör som ni känner! Lägg klyftorna i botten på formen
- Smält ihop smör, socker och kanel i en kastrull - pensla detta på äpplena
- Blanda alla ingredienserna till smuldegen - arbeta inte för länge, den ska vara smulig - strö degen över äpplena
- Grädda i ca 30 min - eller tills den fått fin färg
- Servera rykande varm med vaniljglass eller vaniljsås