
Ingredienser
- Botten:
- 0,75 dl kokosolja
- 1,25 dl färska dadlar (urkärnade)
- 1,25 dl torkade fikon
- 3 dl cashewnötter naturella
- 0,75 tsk vaniljessens
- 2 krm salt
- Fyllning:
- 3 dl cashewnötter blötlaggda i 4 timmar
- 0,5 dl agave sirap
- 0,75 dl lönnsirap
- 1 dl kokosflagor
- 0,5 dl citronjuice
- 1 tsk vaniljessens
- 7 dl hallon tinade eller färska
- 2 krm salt
- 1 dl smält kokosolja
- Topping:
- 2 dl dina favorit bär
Gör så här:
Botten:
1.Smörj en springform med kokosolja, ca 15 cm i diameter.
2. Mixa nötter, dadlar, fikon, vaniljessens, kokosolja och salt i en matberedare tills det blir en degaktig konsistens.
3. Tryck ut nötdegen i springformen och förvara i kylen. Rengör matberedaren för nästa steg.
Hallonfyllningen:
1. Mixa de blötlagda cashewnötterna med agave, lönnsirap, kokos flagor, citron juice, upptinade eller färska hallon, vaniljessens. Mixa ordentligt.
2. Smält kokosoljan försiktigt och häll långsamt i hallonsmeten under omrörning.
3. Häll hallonsmeten i springformen och låt stå i frysen i ca 3 timmar. Låt tina upp lite innan servering, ca 45 min.
4. Toppa med färska bär, granatäpple och förslagsvis citronmeliss, basilika eller mynta.
Tips
Använd receptet på bottnen som en grund och variera med olika torkade frukter och nötter.