Homemade Stockholm

Raw cake tårta med hallon!

Föregående Nästa
raw cake.jpg
Äntligen fick jag till en raw food tårta! Jag har gått och tänkt på den här ett tag. För er som undrar om det verkligen är gott... så är svaret JA absolut! Bara man inte förväntar sig en gräddtårta ;) Raw food tårta är något helt annat. Tänk dig söta nötter med en hallonsmoothie med vanilj och citron, så smakar denna. Pajbottnen är verkligen användbar som grund till fler raw food desserter. Jag gjorde några bollar som man sen kan doppa i mörk choklad eller rulla i något gott som kokos, hallonpulver eller liknande. Använd receptet på bottnen som en grund och variera med olika torkade frukter och nötter. Kom ihåg att nötterna till fyllningen skall blötläggas ca 4 timmar innan de används för att få en bättre konsistens. (gärna över natten) Sen skall den stelna i frysen i ca 3 timmar. Så var ute i god tid. Hör gärna av er i kommentarfältet om vad ni tycker om ni testar den! Lycka till!

Ingredienser

  • Botten:
  • 0,75 dl kokosolja
  • 1,25 dl färska dadlar (urkärnade)
  • 1,25 dl torkade fikon
  • 3 dl cashewnötter naturella
  • 0,75 tsk vaniljessens
  • 2 krm salt
  • Fyllning:
  • 3 dl cashewnötter blötlaggda i 4 timmar
  • 0,5 dl agave sirap
  • 0,75 dl lönnsirap
  • 1 dl kokosflagor
  • 0,5 dl citronjuice
  • 1 tsk vaniljessens
  • 7 dl hallon tinade eller färska
  • 2 krm salt
  • 1 dl smält kokosolja
  • Topping:
  • 2 dl dina favorit bär

Gör så här:

Botten:


1.Smörj en springform med kokosolja, ca 15 cm i diameter.


2. Mixa nötter, dadlar, fikon, vaniljessens, kokosolja och salt i en matberedare tills det blir en degaktig konsistens.


3. Tryck ut nötdegen i springformen och förvara i kylen. Rengör matberedaren för nästa steg.


 


Hallonfyllningen:


1. Mixa de blötlagda cashewnötterna med agave, lönnsirap, kokos flagor, citron juice, upptinade eller färska hallon, vaniljessens. Mixa ordentligt.


2. Smält kokosoljan försiktigt och häll långsamt i hallonsmeten under omrörning.


3. Häll hallonsmeten i springformen och låt stå i frysen i ca 3 timmar. Låt tina upp lite innan servering, ca 45 min.


4. Toppa med färska bär, granatäpple och förslagsvis citronmeliss, basilika eller mynta.


 



raw food cake recipe


raw food cake recipe


 


 


 

Tips

Använd receptet på bottnen som en grund och variera med olika torkade frukter och nötter.