Homemade Stockholm

Ljuvliga kolakakor med choklad och pistage!

Föregående Nästa
kolasnittar recept.jpg
Kolasnittar, fast som runda kakor, doppade i mörk choklad och toppade med pistagenötter och hallonpulver. Jag älskar att baka småkakor! Det går fort och blir fantastiskt gott, och kan varieras i mängder! Baka dessa kolakaor till söndagsfikat idag! Du hoppa över chokladen om du vill att de skall bli klara ännu snabbare! Gör dubbel sats om du är riktigt fikasugen för de kommer att gå åt! ;)

Ingredienser

  • Botten:
  • 100 g smör
  • 1 dl strösocker
  • 2 msk ljus sirap
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bikarbonat
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk malen ingefära
  • Topping:
  • 100 g choklad
  • 1 dl hackade pistagenötter
  • 1 msk hallonpulver

Gör så här:

Kolakakorna:
Värm ugnen till 175 grader.
Vispa ihop smör, socker och sirap.
Lägg i resten av ingredienserna. Blanda ihop till en deg.
Ta lite av degen och rulla till små kulor som du plattar ut till kakor, gör dem så stora du vill ha dom. Jag gjorde mina ca 5 cm i diameter och 5 mm höga.
Grädda i mitten av ugnen 10-12 minuter tills de är gyllenbruna. Ta ut och låt svalna.


Toppingen:
Smält chokladen i mikro eller över ett vattenbad. Doppa halva eller hela kolakakan i chokladen och strö över hackade pistagenötter och hallonpulver. Låt chokladen stelna. Servera direkt eller förvara torrt i en burk.