Ingredienser
- Botten:
- 200 g Hasselnötter
- 50 g smör
- 1 dl Strösocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1 st ägg
- 100 g mörk choklad till garnering
- Fyllning:
- 50 g smör, rumsvarmt
- 100 g Philadelphia
- 2 dl Florsocker
- Fyllning 2:
- 100 g smör, rumsvarmt
- 1,5 dl Florsocker
- 2 tsk Kakao
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1,5 tsk Mortlat snabbkaffe
- 3 msk Smält mörk choklad
- Sås:
- 1 st Ägg
Gör så här:
Botten:
1. Sätt ugnen på 175 grader och smält smöret.
2. Mixa nötterna i matberedare till ett pulver med pulverkaffet. Blanda i smör, socker, vaniljsocker och ägg.
3. Forma smeten till små kakor. Lägg på en plåt med bakplåts-papper.
4. Grädda i mitten av ugnen
i 10-15 minuter. Låt svalna.
Fyllning vanilj:
1. Se till att smöret är rumsvarmt.
2. Vispa ihop alla ingredienser till en slät frosting med elvisp.
Fyllning Mocka:
1. Lägg smöret i en bunke och blanda med florsocker, kakao och vaniljsocker. Vispa med elvisp tills blandningen är ljus och porös.
2. Vispa ner äggulan och kaffet utrört i lite vatten. Rör ner smält choklad.
Ringla smält choklad över hälften
av alla kakor, låt stelna. Bred en klick smörkräm på dem. Bred därefter mockakräm på resten av kakorna. Sätt sedan ihop dem och ringla smält choklad över.
Tips
Om du inte orkar göra fyllningarna är hasselnötskakan god att äta som den är!