Denna klassiska småkaka får vem som helt att vilja ta två!
Ingredienser
- 125 g kallt smör
- 4 dl vetemjöl
- 1 dl strösocker
- 0,5 msk vaniljsocker
- 1 nypa salt
- 1 st ägg
- 0,5 msk kallt vatten
- 1,5 dl hallon och blåbärssylt
Gör så här:
Knåda ihop smör, vetemjöl, florsocker och salt.
Blanda sen i ägget och vattnet. Knåda precis ihop degen. Låt vila i kylen i 30 min.
Gör en rund boll och tryck ut den i en metallform eller lägg den på en plåt. Fyll med önskad sylt.
Tryck sedan ett hål med fingret i mitten som du fyller med hallon och blåbärssylt. Grädda i ugnen på 180 grader i ca 10 min eller tills kakan fått lite färg. Låt svalna. Ät sen så många du orkar ; )
Tips
Om man vill göra dem mer spännande kan man ha i någon krydda i degen som kardemumma eller kakao!