Om du har dessa hemma är det svårt att låta bli att ta en till, och en till, och bara, bara en till av de här supergoda små fudgebitarna som smälter i munnen.
Jag toppade halva satsen med polkagris och andra halvan med havssalt. Perfekt juligt julgodis som kommer gå åt som smör!
Ingredienser
- 3 dl grädde
- 1,5 msk kakao
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 50 g smör
- 100 g mörk choklad hackad
- 2 msk vinglögg
- 0,5 tsk malen kanel
- Topping:
- 0,5 dl polkagrisar
- 0,5 msk salt
Gör så här:
Så här gör du:
1. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Vispa ut kakaon i grädden.
2. Tillsätt socker, sirap och smör. Koka upp och låt smeten koka tills den når en temperatur på 125 grader.
3. Rör i den hackade chokladen och rör till en jämn smet.
4. Blanda i glögg och kanel. Rör om till en slät smet.
5. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, med bakplåtspapper i botten.
6. Strö över havssalt eller krossade polkagrisar.
7. Låt fudgen svalna helt innan du skär den i bitar. Förvara i kylskåp.