Homemade Stockholm

Glöggfudge!

Föregående Nästa
fudge.jpg
Om du har dessa hemma är det svårt att låta bli att ta en till, och en till, och bara, bara en till av de här supergoda små fudgebitarna som smälter i munnen. Jag toppade halva satsen med polkagris och andra halvan med havssalt. Perfekt juligt julgodis som kommer gå åt som smör!

Ingredienser

  • 3 dl grädde
  • 1,5 msk kakao
  • 3 dl strösocker
  • 1 dl ljus sirap
  • 50 g smör
  • 100 g mörk choklad hackad
  • 2 msk vinglögg
  • 0,5 tsk malen kanel
  • Topping:
  • 0,5 dl polkagrisar
  • 0,5 msk salt

Gör så här:

Så här gör du:
1. Häll grädden i en tjockbottnad kastrull. Vispa ut kakaon i grädden.
2. Tillsätt socker, sirap och smör. Koka upp och låt smeten koka tills den når en temperatur på 125 grader.
3. Rör i den hackade chokladen och rör till en jämn smet.
4. Blanda i glögg och kanel. Rör om till en slät smet.
5. Häll smeten i en form, ca 22 x 22 cm, med bakplåtspapper i botten.
6. Strö över havssalt eller krossade polkagrisar.
7. Låt fudgen svalna helt innan du skär den i bitar. Förvara i kylskåp.