Homemade Stockholm

Goda Citronscones!

Föregående Nästa
citron scones.jpg
Baka scones till frukost! Du kan också kalljäsa sconsen i kylen över natten och grädda dem på morgonen. Låt dom gärna bli lite rumstempererade innan gräddningen då. Här nedan följer ett recept på luftiga härliga citronscones!

Ingredienser

  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,3 tsk salt
  • 1 tsk strösocker
  • 2 tsk bakpulver
  • 50 g smör kallt
  • 0,5 st zest från citron
  • 2 dl Mjölk

Gör så här:

Du kan antingen göra små scones som du lägger på ett bakplåtspapper på en plåt eller smörja en muffinsplåt att grädda dem i. Jag använder min matberedare när jag gör scones för att slippa bli kletig ;) och för att sconsen blir luftigare då!


1. Sätt ugnen på 200 grader.


2. Blanda de torra ingredienserna gärna i matberedaren direkt för att få det finmalt utan klumpar.


3. Tillsätt smöret och citronzest och blanda det smuligt.


4. Tillsätt mjölken och blanda snabbt ihop till en deg. Knåda inte då blir sconsen kompakta.


5. Mjöla händerna och forma små bröd som du lägger i den smorda muffinsplåten. Eller på plåten med bakplåtspapper. Nagga med en gaffel på toppen.


6. Baka mitt i ugnen i ca 15 min. Låt svalna på galler. Servera t.ex. med smör, philadelphia, marmelad och ost!


Tips

Pensla sconsen med uppvispat ägg och toppa med t.ex frön, mandelflagor, eller råsocker för att få dem lite lyxigare! Du kan också ha i kardemumma i degen om du vill ha mer smaksatta scones. Ca 1 tsk tror jag skulle bli bra! Lycka till!