Homemade Stockholm

Chokladrulltårta på romkryssning!

Föregående Nästa
rulltårta choklad.jpg
Det här är rulltårtan som jag tog fram i samarbete med Stroh rom. Rulltårtan var mycket uppskattad på romkryssningen och en dam köpte t.o.m. med sig en hel rulltårta hem då hon tyckte att det var det godaste hon ätit! Riktigt kul att höra! =)

Ingredienser

  • Botten:
  • 2 dl vetemjöl
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 3 st ägg
  • 1,25 dl strösocker
  • 2 msk standardmjölk
  • Fyllning:
  • 150 g rumsvarmt smör
  • 2 dl florsocker
  • 1 st vaniljstång
  • 2 msk Stroh rom
  • Topping 1:
  • 120 g mörk choklad
  • 1 dl grädde
  • Fyllning 2:
  • 2 msk frystorkade hallon

Gör så här:

1. Botten:
Blanda mjöl, bakpulver och kakao i en bunke.
2. Vispa ägg och socker tills det är vitt och fluffigt.
3. Vänd ner mjölblandningen
i äggsmeten och tillsätt mjölken.
4. Bred ut smeten till ett 2-3 millimeter tjockt lager på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 250 grader
i cirka 5 minuter.
5. Lägg ett bakplåtspapper på en platt yta och strö över strösocker. Vänd upp den gräddade bottnen på det sockrade bakplåtspapperet. Pensla med kallt vatten och dra bort bakplåtspapperet. Skär bort kanterna som kan vara lite hårda.
6. Fyllning:
Blanda smör, florsocker, fröna från vaniljstången och strohrom till en slät kräm.
7. Låt bottnen svalna lite så krämen inte smälter och bred sedan på strohsmörkrämen. Rulla ihop till en tät rulle.
8. Ganache:
Koka upp grädden. ta bort från plattan, låt chokladen smälta i grädden medans du rör om och mixa den sen med en stavmixer. Spritsa i en tunn stråle över rulltårtan och strö på torkade hallon eller torkade rosenblad vid servering.