
The best of the best! Chokladmuffins och cheesecake i ett!
Jag åt en sån här muffins på ett café i Stockholm och var tvungen att testa göra en egen variant. Hoppas det smakar!
Fotot har Andy Prhat tagit.
Ingredienser
- Botten:
- 125 g smör
- 100 g choklad
- 2 dl strösocker
- 3 st ägg
- 1,5 tsk vaniljsocker
- 2 dl vetemjöl
- 1 krm salt
- 1 tsk bakpulver
- 0,75 dl kakao
- Topping:
- 150 g philadelphia
- 1 äggula
- 3 msk florsocker
Gör så här:
Chokladmuffins:
Värm ugnen till 175 grader.
1. Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret. Blanda försiktigt.
Cheesecakesmet:
Rör ihop Philadelphiaost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffinsformarna, 2/3 choklad och 1/3 cheesecake. Eller hur du vill ha det.
Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, det är bara gott om dem blir lite kladdiga.
Låt svalna. Godast är dom dagen efter, då smakar chokladen mer. Men visst kan man ta en direkt efter baket också =P