Homemade Stockholm

Chokladmuffins med cheesecake

Föregående Nästa
chokladmuffins cheesecake.jpg (1)
The best of the best! Chokladmuffins och cheesecake i ett! Jag åt en sån här muffins på ett café i Stockholm och var tvungen att testa göra en egen variant. Hoppas det smakar! Fotot har Andy Prhat tagit.

Ingredienser

  • Botten:
  • 125 g smör
  • 100 g choklad
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl kakao
  • Topping:
  • 150 g philadelphia
  • 1 äggula
  • 3 msk florsocker

Gör så här:

Chokladmuffins:


Värm ugnen till 175 grader.
1. Bryn smöret och låt chokladen smälta med smöret.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret. Blanda försiktigt.


Cheesecakesmet:


Rör ihop Philadelphiaost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffinsformarna, 2/3 choklad och 1/3 cheesecake. Eller hur du vill ha det.
Grädda muffinsarna i mitten av ugnen i ca 10-15 minuter, det är bara gott om dem blir lite kladdiga.


Låt svalna. Godast är dom dagen efter, då smakar chokladen mer. Men visst kan man ta en direkt efter baket också =P