Homemade Stockholm

Chokladcupcakes toppade med kolafrosting

Föregående Nästa
chokladmuffins-kolafrosting.jpg
cupcakes.jpg
cupcakes.png
Chokladmuffins har nog de flesta bakat någon gång och vist har man en speciell kärlek till dem! Dessa chokladmuffinsen har jag bakat med rödbeta som är jättegott i kombination med choklad och inte minst med lakrits. Så här har jag kombinerat just dessa tre smaker till en komplett liten skapelse. Gillar man inte lakrits an man ta lite havssalt i frostingen istället. Det kommer bli jättegott! Lycka till!

Ingredienser

  • Botten:
  • 125 g smör
  • 100 g choklad
  • 2 dl strösocker
  • 3 st ägg
  • 1,5 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 nypa salt
  • 1 tsk bakpulver
  • 0,75 dl kakao
  • 3 st kokade rödbetor
  • Topping:
  • 2 dl creamcheese
  • 1 dl dulche de leche
  • 0,5 tsk havssalt eller lakritspulver

Gör så här:

Värm ugnen till 175 grader.
1. Smält smöret och låt chokladen smälta med smöret. Riv rödbetorna fint. Ställ åt sidan.
2. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda de torra ingredienserna och sikta ner i äggsmeten, vänd runt tills det är blandat, häll i chokladsmöret och rödbetorna. Blanda försiktigt.
3. Portionera ut i små muffinsformar, fyll 3/4 av formen. Grädda i ca 10-15 min.


Kolafrosting:


Blanda creamcheese och dulce de leche. Smaka av med havssalt eller lakritspulver. Fyll en spritspåse och spritsa på muffinsen med en stjärntyll. Dekorera med blåbär och pekannöt.