Homemade Stockholm

Grym cheesecake med vit choklad och getost!

Föregående Nästa
cheesecake hallon.jpg
Det här fantastiska receptet på en lite ovanlig cheesecake har jag fått av "Fredagskocken" Mattias Larsson. Jag var skeptisk mot getosten till en början trotts att jag gillar getost. Men den här cheesecaken är helt fantastisk!!! Det är omöjligt att inte äta för mycket smet innan den ens är klar! Gör den och bjud dina vänner på en fantastisk smakupplevelse!

Ingredienser

  • Botten:
  • 230 g digestivekex
  • 85 g smör
  • Fyllning:
  • 230 g vit choklad
  • 2,4 dl grädde
  • 200 g chevreost
  • 390 g cream cheese
  • Topping:
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl Bär

Gör så här:

Går att förbereda innan.

1. Smält smöret och häll ner det i en matberedare.
2. Smula ner digestivekexen och mixa till en jämn smet. Häll smeten i botten av en springformen (26 cm i diameter) och tryck ut till ett jämnt lager. Kyl ner.
3. Hacka 230 g av chokladen och lägg i en matberedare. Smula ner getosten (ta gärna bort det hårda utanför och använd bare den krämiga osten för att få en slätare kaka)
4. Koka upp grädden. Häll grädden över getosten och chokladen och mixa slätt.
5. Tillsätt färskosten och mixa till en fin kräm. Häll ner krämen i springformen och låt stå i kyl eller frys tills den stelnat ca 3 timmar.
6. Riv den sista chokladen grovt och strö den över den kalla cheesecaken. Gratinera den hastigt på högsta övervärme i ugn eller med brännare.

Vid servering.

Servera med färska hallon och blåbär eller hjortronsylt. Eller kolasås och hallon.


Tips

Lägg upp i fina glas om du vill portionsservera. Då gör du på samma sätt men bör se till att du har ugnssäkra glas om du gratineringen i ugn på hög värme. Använd hellre gasbrännare.