
Ingredienser
- Botten:
- 230 g digestivekex
- 85 g smör
- Fyllning:
- 230 g vit choklad
- 2,4 dl grädde
- 200 g chevreost
- 390 g cream cheese
- Topping:
- 100 g vit choklad
- 2 dl Bär
Gör så här:
Går att förbereda innan.
1. Smält smöret och häll ner det i en matberedare.
2. Smula ner digestivekexen och mixa till en jämn smet. Häll smeten i botten av en springformen (26 cm i diameter) och tryck ut till ett jämnt lager. Kyl ner.
3. Hacka 230 g av chokladen och lägg i en matberedare. Smula ner getosten (ta gärna bort det hårda utanför och använd bare den krämiga osten för att få en slätare kaka)
4. Koka upp grädden. Häll grädden över getosten och chokladen och mixa slätt.
5. Tillsätt färskosten och mixa till en fin kräm. Häll ner krämen i springformen och låt stå i kyl eller frys tills den stelnat ca 3 timmar.
6. Riv den sista chokladen grovt och strö den över den kalla cheesecaken. Gratinera den hastigt på högsta övervärme i ugn eller med brännare.
Vid servering.
Servera med färska hallon och blåbär eller hjortronsylt. Eller kolasås och hallon.
Tips
Lägg upp i fina glas om du vill portionsservera. Då gör du på samma sätt men bör se till att du har ugnssäkra glas om du gratineringen i ugn på hög värme. Använd hellre gasbrännare.