Ingredienser
- Botten:
- 125 g kallt smör
- 1 dl florsocker
- 2,5 dl vetemjöl
- 1 st äggula
- 1 msk kallt vatten
- Fyllning 1:
- 3 st äpplen
- 1 dl strösocker
- 1 dl stroh rom
- 0,5 dl vatten
- Fyllning 2:
- 250 g mandelmassa
- 75 g smör
- 2 st ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 2,5 msk stroh rom
- Tillbehör:
- 3 dl grädde
- 1 msk stroh rom
- Topping:
- 0,5 dl florsocker
Gör så här:
Ugn: 175º
1. Skiva äpplena i 3-4 mm tjocka skivor. Koka upp rom, vatten och socker. Lägg i äpplena och låt sjuda i ett par minuter. Dra av plattan och låt äpplena marineras i lagen så länge som möjligt.
2. Hacka ihop mjöl, florsocker och smör till en smulig massa. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg. Tillsätt ev. 1 msk kallt vatten om degen inte går ihop. Förvara i kylen ca 30 min.
3. Klä formarna med deg.
4. Mixa mandelmassan med smör. Tillsätt äggen ett i taget.
Blanda i vaniljsocker och fördela smeten i formarna. Lägg i två skivor romäpplen. Grädda i mitten av ugnen i 15-20 minuter tills de fått fin färg. Låt svalna och ta ur formarna. Pudra med lite florsocker innan servering.
5. Vispa grädden med romen och
servera mazarinen med en klick romgrädde.