Ingredienser
- 2 msk Olivolja av högre kvalité
- 0,25 klyfta(or) Riven vitlök
- 1 näve(ar) Riven parmesanost
- 0,5 skopa(or) Pasta vatten
- 1 näve(ar) Riven färsk tryffel
- 2 delar Pasta Linguine
- 50 g Smör
- 1 nypa(or) Salt
Gör så här:
Häll oljan i en större skål som tål värme.
Riv parmesanosten och vitlöken direkt i oljan och blanda ner en aning salt och en klick smör.
Koka pastan i saltat vatten tillsammans med en skvätt olivolja. Var noga med att ta upp pastan i tid, så den blir "al dente".
När pastan är färdig, ta upp en skopa av pasta vattnet och blanda ner i skålen med ingredienserna. Riv halva mängden tryffel i skålen och sila sedan snabbt av pastan, som direkt läggs i skålen med övriga ingredienser. Blanda runt!
Servera på tallrikar och riv över resterade mängd tryffel och eventuellt mer parmesanost.
Ät och njut!
Tips
När man väl bestämmer sig för att unna sig en måltid med färsk tryffel så får man inte snåla, även om man vill spara på det goda. Nej, på med massor av riven tryffel. Det blir inte godare än så här!
Vi drack ett ungt rött vin av druvan Dolcetto som passade fantastiskt bra till. Generellt är viner från Piemonte att rekommendera till den här rätten. Kan inte bli fel!