
Det här är en grym sommarrätt som min bror med fru bjöd oss på en sommar för ett par år sedan när vi hälsade på. Sedan dess är det en klassiker hemma hos oss. Vi har bjudit många vänner på denna rätt, och det slår aldrig fel. Särskilt inte på sommarhalvåret tillsammans med ett glas champagne eller friskt vitt vin! Prova!
Ingredienser
- 400 g Färsk Lax
- 2 msk Fransk Senap
- 1 paket Salladslök
- 2 påse(ar) Machesallad
- Dressing:
- 1 msk Japansk soya
- 1 msk Balsamvinäger
Gör så här:
Salta och peppra laxen på båda sidor och halstra snabbt i en mycket varm stekpanna. Den skall bara nudda pannan!
Låt svalna en kort stund och bred sedan på rikligt med fransk senap på hela laxen. Det kan mycket väl gå åt mer än vad som anges i receptet, allt beroende på smak.
Hacka upp salladslöken, eller motsvarande, med början på den gröna delen och täck sedan senapen med hackad lök.
Täck hela laxbiten med plastfolie och kyl i 24-48 timmar.
När det är dags för servering, skär upp bitar på ca 100 gr och lägg upp på en bädd av machesallad. Till sist ringla över rikligt med dressing, bestående av japansk soya och balsamvinäger, salta och peppra efter smak.
Testa gärna;
Tips
Drick gärna ett glas champagne till! En grym kombo!