Det här är ett recept som jag åt under min uppväxt, och som vi nu också ger till våra barn. En bra vardagsrätt som är lite mer kryddstark, men fortfarande barnvänlig.
Ingredienser
- 1 st Äpple, tärnad
- 1 st Gul lök, tärnad
- 2 tsk Curry
- 1 dl Matlagningsgrädde
- 1 dl Cream Fraiche
- 0,4 kg Skalade räkor
Gör så här:
1. Hacka den gula löken och äpplet, i aptitliga bitar, och stek i smör och olja
2. Strö över curryn och arbeta runt i stekpannan
3. Tillsätt grädde och cream fraîche och låt det puttra i 10 min på medelvärme
4. Smaka av och komplettera med salt och svartpeppar efter behag
5. Ta stekpannan från värmen och tillsätt till sist räkorna
6. Servera med kokt ris, eller liknande, och smörstekt broccoli
Tips
En rätt med variation. Vi gjorde receptet utan tomat, men prova gärna nästa gång att blanda i 2 msk tomatpure eller 1/3 burk krossade tomater. Kanongott det med!