Ingredienser
- 2 paket Färska Blåmusslor
- 0,5 st Färsk chili
- 1 st Stor gul lök
- 4 st Stora vitlöksklyftor
- 3 dl Vitt vin
- 250 g Blåmögelost
- 1 knippe Färsk persilja
Gör så här:
Handla helst blåmusslorna samma dag.
1. Gå igenom musslorna och sortera bort de som är sönder och de som inte stänger sig när du knackar på dom.
2. Skölj av musslorna försiktigt och eventuellt borsta bort diverse beläggning med en grövre borste.
3. Hacka samman en gul lök, vitlök och chili i mindre bitar som passar till servering. Ta alltid 2 extra vitlöksklyftor när du tycker att du redan tagit i för mycket.
4. Beroende på mängden musslor, värm upp en eller två traktörpannor (stekpannor med höga kanter), se till att du har passande lock till pannan. När pannan är varm går du i med smör och olja som snabbt följs av hacket med vitlök, gul lök och färsk chili.
5. När lök och chili har fått färg och mjuknat en aning häller man i vinet.
6. Känn på doften hur den stickiga alkoholen kokar bort och därefter är det dags att lägga i musslorna, lägg på locket.
7. Låt musslorna koka under lock ett par minuter. Rör försiktigt runt bland musslorna med en stor slev och koka sedan ett par minuter till.
8. Ta bort pannan från spisen och strö över hackad persilja samt blåmögelost. Servera i en stor skål eller ett större fat tillsammans med vitlöksbröd.
Bon apetit.
Tips
Gott tillsammans med vitlöksbröd!