Hemmakocken

Sommarens snitt med löjrom och grönkål

Föregående Nästa
unnamed-3.jpg
När det ska firas med god och enkel mat och gyllene bubblor. Löjroms snittar passar lika bra på studentmottagningar som på självaste Midsommarafton. Prova du med!

Ingredienser

  • 4 skiva(or) Smörstekt Bröd
  • 0,5 burk(ar) Smetana
  • 4 blad Grönkål
  • 100 g Löjrom - gärna Kalix
  • 3 dl Olivolja att fritera i

Gör så här:

1. Börja med att fritera grönkålen, vilket jag skulle säga är det steg som kan förberedas. 
Här gäller det att vara mycket försiktig och jobba med lock till din fritös eller en aningens mindre kastrull. Oavsett om du sköljt av grönkålen eller ej så kommer den att stänka rejält efter någon sekund då den landar i oljan - därför viktigt med locket!
När grönkålsbladen fått en färgskiftning och ser klart mörkare ut tar man upp bladen försiktigt med en hålslev och låter sedan rinna av på en tallrik med hushållspapper på.


2. Ta fram brödet, gärna ett med fullkorn för en rejälare och nyttigare känsla, och skär bort eventuella kanter. Gör lagom stora bitar som du önskar till dina snittar och stek sedan i smör. Brödet ska gärna få lite färg och yta på respektive sida.


3. Lägg sedan upp brödbitarna på ett serveringsfat. Ta fram smetana som du klickar ut i en lagom mängd. Framförallt så det inte rinner av kanterna. Ta bitar av den friterade grönkålen och lägg ovanpå och klicka sedan över löjrommen på toppen.


Färdigt att avnjutas!


Testa med; 

Tips

Drick gärna ett mousserande vin till, vilket jag tycker passar jättebra. Antingen en härlig spumante eller om det är riktig lyx en Champagne. Succé!