Ingredienser
- 500 g Lammfärs
- 0,5 dl Ströbröd
- 1,5 dl Grädde (matlag. el visp)
- 1 Salt och Svartpeppar
- 1 st Ägg
- 1 st Hackad schalottenlök
- Sås:
- 1 paket Krossade tomater
- 0,5 st Hackad schalottenlök
- 1 st Stor pressad vitlöksklyfta
- 1 dash Basilika - färsk eller torkad
Gör så här:
Hacka schalottenlöken fint
Blanda färsen med 2/3 av den hackade löken, kryddorna, ströbrödet och grädden. Glöm inte ägget!
Forma biffar i önskad storlek och form
Fräs resten av löken i lite smör i en mindre kastrull. När den mjuknat slå över ett paket med krossade tomater och tillsätt kryddorna och en liten skvätt olja. Rör om och reducera ner såsen
Under tiden stek biffarna i en klick smör i en stekpanna. Låt biffarna gå klart på låg värme - ca 100 C - i ugnen med folie över formen tillsammans med tomatsåsen som man slår över biffarna först
Ta ut formen med biffarna efter ca 10min, eller när dom är genomstekta
Strö fetaosten över eller servera i separata skålar på bordet
Servera med antingen ris eller klyftpotatis och/eller en stor sallad
Tips
Låt gärna måtten på kryddorna gå lite i överkant så smakar det ännu mer!
Tänk på att desto större biffarna är ju längre tid tar det för dom att bli genomstekta. Särskilt väsentligt i vardagen där man kanske har ont om tid.