Hemmakocken

Lammfärsbiffar med tomatsås och fetaost

Föregående Nästa
IMG_2886.JPG
Härliga biffar som med fetaosten får ett fantastiskt komplement!

Ingredienser

  • 500 g Lammfärs
  • 0,5 dl Ströbröd
  • 1,5 dl Grädde (matlag. el visp)
  • 1 Salt och Svartpeppar
  • 1 st Ägg
  • 1 st Hackad schalottenlök
  • Sås:
  • 1 paket Krossade tomater
  • 0,5 st Hackad schalottenlök
  • 1 st Stor pressad vitlöksklyfta
  • 1 dash Basilika - färsk eller torkad

Gör så här:

Hacka schalottenlöken fint 


Blanda färsen med 2/3 av den hackade löken, kryddorna, ströbrödet och grädden. Glöm inte ägget!


Forma biffar i önskad storlek och form 


Fräs resten av löken i lite smör i en mindre kastrull. När den mjuknat slå över ett paket med krossade tomater och tillsätt kryddorna och en liten skvätt olja.  Rör om och reducera ner såsen


Under tiden stek biffarna i en klick smör i en stekpanna. Låt biffarna gå klart på låg värme - ca 100 C - i ugnen med folie över formen tillsammans med tomatsåsen som man slår över biffarna först


Ta ut formen med biffarna efter ca 10min, eller när dom är genomstekta


Strö fetaosten över eller servera i separata skålar på bordet


Servera med antingen ris eller klyftpotatis och/eller en stor sallad


 

Tips

Låt gärna måtten på kryddorna gå lite i överkant så smakar det ännu mer!

Tänk på att desto större biffarna är ju längre tid tar det för dom att bli genomstekta. Särskilt väsentligt i vardagen där man kanske har ont om tid.