Hemmakocken

Hummerpasta - eller Spaghetti All'aragosta

Föregående Nästa
IMG_1810.JPG
När man ibland vill göra en enkel pasta men lyxa till den en aning så är detta receptet perfekt. Det går hyggligt fort, är ruskigt gott och har ger en elegant känsla.

Ingredienser

  • 1 st Hummer
  • 0,5 l Vatten
  • 0,5 paket Cocktailtomater
  • 3 st Schalottenlök
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,75 dl Vitt vin
  • Smör, olja, salt och peppar

Gör så här:

1. Dela och knäck hummern så du får ut så mycket kött som möjligt ur kropp, klor och stjärt. Samla allt i en skål och ställ åt sidan.


2. Koka upp skalen tillsammans med vatten och lite salt i en kastrull med lock på, och reducera ner till ungefär hälften.


3. Dela tomaterna så du kan få bort kärnhusen ordentligt. Hacka sedan till önskad storlek och ställ även dom åt sidan.


4. Hacka schalottenlöken och vitlöken fint.


5. Använd en stekpanna med höga kanter, en sk. traktörpanna, som värms upp ordentligt innan man har i en aning olivolja, en smörklick och slutligen den hackade löken och vitlöken.


6. Bryn försiktigt i ett par minuter innan man häller i vinet i stekpannan. Se då till att dra uppvärmen ordentligt så det kokar upp.


7. När vinet reducerat ner en del så silar man av hummervätskan från dom kokade skalen och häller i stekpannan. Detta för att få med de fantastiska smakerna som gömmer sig där i.


8. Gå sedan i med de hackade tomaterna innan det är dags att smaka av med salt och svartpeppar. Låt stå på svag värme alternativt ställ åt sidan helt.


9. Koka upp vattnet för pastan och tillsatt salt. Koka pastan enligt anvisningar, eller lite kortare tid om man vill få pastan "al dente", vilket jag föredrar. 


10. När pastan är färdig går så tillsätter man det hackade hummerköttet i stekpannan, för att sedan montera ned pastan och tillsist röra runt ordentligt. Bon Appetit! 


Gott med

Tips

Om man vill kan man hacka och strö över färsk persilja, som ger både en härlig grön touch och härlig vårkänsla.