Hemmakocken

Halstrad pilgrimsmussla med kräm på jordärtsskocka och potatis

Föregående Nästa
FoodFolder Pilgrim
En mycket enkel anrättning, lagom att sukta familj eller vänner med innan det är dags för middag.

Ingredienser

  • 500 g Jordärtsskocka
  • 3 st Potatisar
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 0,5 l Vatten
  • 1 st Hönsbuljongtärning
  • 1,5 dl Vitt vin
  • 3 dl Vispgrädde
  • 4 st Pilgrimsmusslor
  • Salt och peppar

Gör så här:

Skala och hacka jordärtskockor och potatis.


Fräs hacket tillsammans med vitlöken i smör i ett par minuter


Slå över vinet och låt koka ett par minuter


Tillsätt vatten och buljongtärning och låt koka i drygt 15min


Mixa soppan tills den är slät enligt tycke och smak, tillsätt därefter grädden och värm upp igen


Smaka av med salt och peppar


För att få till en mer krämig konsistens, värm en matsked vetemjöl i smör så det blir trögt och bubbligt i kastrullen (har man fått för mkt av mjölet eller smöret tar man bara mer av den andra ingrediensen)


Rör ner din röra av smör och vetemjöl i soppan tills den är så krämig man vill ha den


Under tiden krämen svalnar, salta och peppra pilgrimsmusslorna och halstra sedan på hög värme


Servera enligt bild. Garnera med något trevligt grönt - jag valde hackad salladslök som passar mycket bra till rätten.


 


Gott till;

Tips

För min del brukar jag räkna med att en påse jordärtskockor - 500gr - vanligtvis räcker till soppa för 2 pers, men gör man kräm räcker det utan problem till 4 pers.