Hemmakocken

Friterade fläderblommor med vaniljglass och vispad lemoncurd

Föregående Nästa
image1 kopia 4.jpeg
Spännande dessert att bjuda familj och vänner på nu i midsommar? Vi åt långlunch häromhelgen i det fantastiska vädret som varit och jag bjöd i alla fall min närmaste familj på denna efterrätt. Mycket uppskattad!

Ingredienser

  • 10 st Fläderblommor
  • 0,5 delar Pannkakssmet
  • 3 dl Vispgrädde
  • 1 dl Lemoncurd
  • 4 skopa(or) Gammeldags vaniljglass

Gör så här:

Kom ihåg att vara mycket försiktiga när ni friterar, oavsett om det är i kastrull med lock eller fritös. Ingen fläkt! 


1. Vispa ihop en klassiskt pannkakssmet. Halva receptet räcker gott och väl.


2. Vispa först grädden och blanda på slutet i lemoncurden.


2. Plocka färska fläderblommor. Dom blir lätt tråkiga om dom får ligga för länge. Rensa igenom blommorna.


3. Värm upp oljan i kastrullen under full uppsikt.


4. Doppa blommorna var och en för sig i smeten och lägg sedan ner i oljan. Sätt på locket direkt. Låt gå en liten stund tills smeten fått fin färg.


5. Plocka upp med en hålslev och lägg på ett fat med papper under så de får en chans att rinna av.


6. Servera en skopa vaniljglass med en härlig klick lemoncurd grädde ovanpå. Garnera med friterade blommor i lagom mängd samt ett litet blad citronmeliss.


Bon appetit.

Tips

Såklart är det godast att göra egen vaniljglass, men denna gången fuskade vi med färdig gammaldags vaniljglass.