![IMG_3920.JPG](/media/4350/img_3920.jpg?anchor=center&mode=crop&width=728&height=250&rnd=131180891230000000)
Ingredienser
- 100 g Smör att steka i
- 1 kg Kyckling, 1 hel eller bröstfileér
- 150 g Sidfläsk
- 1 st Gul lök
- 1 st Röd lök
- 3 st Morötter, skalade.
- 75 cl Vin, rött eller vitt
- 2 dl Vatten
- 1 tsk Salt
- 2 st Lagerblad
- 4 st Vitlöksklyftor
- 1 st Rivet skal från en Citron
- 2 msk Kryddor - Rosmarin, Timjan (gärna färska)
- 10 själk(ar) Persilja
- 250 g Stekta Champinjoner i massa vitlök (ca)
Gör så här:
Beroende på om du valt en hel kyckling eller bröstfiler så börjar du med att rensa och sedan skiva upp kycklingen till lagom lika stora bitar. Var noga med att diska alla verktyg du använt i denna process!
Bryn sedan all kyckling i en stor klick smör så alla bitar får härligt med färg och lägg sedan åt sidan i ett större kärl eller en traktörpanna.
Stek fläsket knaprigt, gärna i samma fett som kycklingen och lägg sedan åt sidan i en mindre skål.
Fräs löken i klyftor tillsammans med skivade morötter och lägg sedan i samma panna som kycklingen. Tillsätt vin, vatten, salt, kryddor, lagerblad, 2-3 hela mosade vitlöksklyftor samt rivet citronskal. Koka upp och koka sedan under lock på lagom värme i ca 30 minuter.
Stek under tiden champinjonerna i en stor klick smör tillsammans med resten av vitlöken som pressas ner i stekpannan. Efter ca 30 minuters kokning tillsätt svampen och det stekta fläsket, låt koka ett par minuter till.
Smaka av grytan med salt och peppar innan du serverar med pressad potatis eller det du föredrar. Garnera med en blandning av hackade färska kryddor.
Tips
Var inte rädd för att ta lite mer av de ingredienser du tycker är goda. Kan inte annat än att bli ännu godare!