Hemmakocken

Bruschetta - lyxiga mackor!

Föregående Nästa
IMG_4018.JPG
En enkel och mycket god rätt som alla tycker om. För vem gillar inte mackor? Dessutom ett stort plus för att man kan använda sin fantasi och göra olika varianter, beroende på vad du har hemma. Jag hittade champinjoner som var dags att göra något med och givetvis tomater till klassikern med basilika. Bröd kan man också ta vad man har, men gärna ett bakat bröd som kan stekas snabbt i lite smör för att få en trevligare yta.

Ingredienser

  • 8 st Brödskivor
  • 50 g Smör till stekning
  • 400 g Tomater - Romantica
  • 1 paket Färsk Basilika
  • 1 msk Olivolja
  • 2 st Vitlöksklyftor
  • 500 g Champinjoner
  • 2 näve(ar) Riven parmesanost

Gör så här:

I vårt fall gjorde vi en brushetta med tomat och basilika blandning och en med steka champinjoner i vitlök, varpå den sista toppades med riven parmesanost. 


Tomatblandningen gör man först, så den får stå och dra en stund för att få ut mycket smak. Hacka tomaterna i önskad storlek och strö över den hackade basilikan. Pressa eller hacka över en aning vitlök och blanda runt tillsammans med en olivolja som du gillar. Jag valde en rökt olivolja från Zeta som jag tycker är jättegod.


Champinjonerna steks i en klick smör tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Salta gärna en aning under tiden.


Stek, eller rosta, tillsist brödskivorna i smör på båda sidor så man får lite yta. 


Vill man ha lite extra sting på mackorna, och gillar vitlök, så kan man ta en skuren vitlöksklyfta och gnida mot de rostade/stekta brödskivorna. På så sätt får man en kraftigare smak.

Tips

Varför inte göra en egen blandning av grönsaker och smaker som du tycker om och lägga på din macka. Kan inte bli fel!