
Ingredienser
- 8 st Brödskivor
- 50 g Smör till stekning
- 400 g Tomater - Romantica
- 1 paket Färsk Basilika
- 1 msk Olivolja
- 2 st Vitlöksklyftor
- 500 g Champinjoner
- 2 näve(ar) Riven parmesanost
Gör så här:
I vårt fall gjorde vi en brushetta med tomat och basilika blandning och en med steka champinjoner i vitlök, varpå den sista toppades med riven parmesanost.
Tomatblandningen gör man först, så den får stå och dra en stund för att få ut mycket smak. Hacka tomaterna i önskad storlek och strö över den hackade basilikan. Pressa eller hacka över en aning vitlök och blanda runt tillsammans med en olivolja som du gillar. Jag valde en rökt olivolja från Zeta som jag tycker är jättegod.
Champinjonerna steks i en klick smör tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Salta gärna en aning under tiden.
Stek, eller rosta, tillsist brödskivorna i smör på båda sidor så man får lite yta.
Vill man ha lite extra sting på mackorna, och gillar vitlök, så kan man ta en skuren vitlöksklyfta och gnida mot de rostade/stekta brödskivorna. På så sätt får man en kraftigare smak.
Tips
Varför inte göra en egen blandning av grönsaker och smaker som du tycker om och lägga på din macka. Kan inte bli fel!