GastroVin/Studio Nian

2014 7 Deadly Zins

Föregående Nästa
P1060096.JPG
foodfolder-tryffelmajonäs
image.jpeg (340)
Sommar, sommar, sommar. Grillarnas tid och dofterna sprider sig överallt av välgrillat och gott kött, givetvis så är köttet från känd bonde och man har koll på att köttet är korrekt hanterat i sin uppväxt, eller hur?

Beskrivning:

Vi skall grilla en bit av nöt som kanske inte alla känner sig hemtama med. Svensken är glad i att grilla filen, ribbor och högrev, men det finns så mycket mer på ett djur som skall tas om hans om. Så flap steak (njurtapp) blir det denna gång.


Receptet är redan klart och det finns i länk här nedan. Det är förövrigt grillmästaren Terese som skapt allt. För att göra festen fulländad så skall vi med nöje göra vår egna favorit tryffelmajonnäs som är et måste till både sällskapet, köttet och speciellt dagens vin.


Zinfandel, druvan som blir både älskad och mindre omtyckt, druvan har sin präktiga stil och smakar alldeles mycket av röd mogen frukt, det är väl allt bra att alla världens viner smakar lika dant, eller? Jag håller denna druva tätt intill mitt hjärta och tycker mig se att det kommer fler och fler vinet av denna rang in på monopolet. Och vinerna är perfekta till de svenska grillkvällarna.


2013 7 DEADLY ZINS. En label som alla känner igen, ett vin som hängt med ett tag nu och det kommer det att göra lång tid framöver. Zinfandel med någon enstaka procent av Petite Sirah och Petite Verdot.


”Ägarna Michael & David Philips har varit druvodlare i Kalifornien i sex generationer sedan 1850, men det första egna vinet producerades först 1984. Fokus ligger på Zinfandelviner gjorda på druvor från gamla vinstockar samt Rhônevinsblandningar och druvviner från Rhônevinsdruvor som Viognier och Syrah.”


Ett smakfullt vin med god kraft och härlig frukt, fina inslag av god kryddighet, kanel och björnbär. Tycks mig nosa fram en intensiv örtighet, pepprighet och fin fatbalans. Vinet kommer att behöva smakrika tillbehör från tallriken och rökigheten, fetter och protein från grillen kommer göra vinet fantastisk. En stor klick med majonnäsen och kvällen är räddad. Tänk på att inte grilla köttet över 52 grader i inne temp.


Länk till vinet.