GastroVin/Studio Nian

2015 Bersano Monteolivo

Föregående Nästa
P1060105.JPG
Jordgubbstårta_Foodfolder.jpg (1)
Till midsommarens mest självklara dessert, jordgubbstårtan. Det kanske är tid för att byta ut kaffet denna gång och njuta av pärlande och lagom sött vin till i stället, vi rekommenderar 2015 Bersano Monteolivo (Moscato d'Asti), från Janake Wine Group.

Beskrivning:

Vi har alla förälskat oss någon gång i denna stil på vin, ung som gammal så gillar vi vinet med stora fina bubblor som för med sig en fin sötma och toner av exotisk sommardag. Dofter från citrus, vita stenfrukter och en fin ton av salvia får oss att ta en klunk utan att blicka så är våra smaklökar fyllda med mer smaker av mandarin, aprikoser och fläder. Det går inte att bli förtjust i vinets friska syra och när alla dessa ting läggs ihop så får vi ett skönsjungande vin med mjuk mousse och fin längd.


”Skörden sker i mitten av september och man håller hög klass på selekteringen inget skall göras halvdant, efter pressning så bevaras musten i en temperatur omkring 0 gradigt till tiden är inne för jäsning och tid för buteljering.”


Elinas fantastiska jordgubbstårta får bli det bästa tänkbara sällskapet till vinet. Vinet vill ha en jämn och fin sötma och jordgubbarna har precis den del av sötma som vinet trivs bäst av. De röda gubbarna är redan så smakfulla och därav så behövs inte massa raffinerat socker utan att gubbens fruktos är tillräckligt.


Gräddens smakfulla fetma är som skapt för vinet och vinet får stå till tjänst med att liva upp gräddens tyngd och helt plötsligt så känns grädden lätt som bomull. Svårare än så här är det inte att lyckas med den perfekta kombinationen.


Länk till vinet.