GastroVin

Rheingau Riesling QBA Trocken 2016

Föregående Nästa
P1040801.JPG
DSC_0749.JPG
046.JPG
Ny Riesling i Janakes portfölj, det är vad vi länge på foodfolder har letat och längtat efter, en kärleksfull druva som kan förföra precis alla. Så vinet till krabban är här, eller varför inte till havskräftor med lite citron.

Beskrivning:

Då var tiden inne för skaldjur, vi mumsar i oss mängder av det röda guldet, från havets kalla djup. Vi sörplar, vi biter, suger, rensar, krafsar, blandar och vi alla har våra hemliga knep för att komma åt allt kött och speciellt smöret, som är så gott.


Det jag gjort denna gång är att jag delat på krabborna och ser till att de är fullmatade. Havskräftorna, de är kokta efter lång tradition och egengjort recept. Hemligheten är så enkel att de kokt i västkustvatten och de har även svalnat i samma typ av vatten.


Varför är detta vin så bra till då? Jo ni. - Enkelt, i skaldjuren finner vi en läcker sötma och en fin sälta. Tänk er ett vin med bra syra, en hint av sötma och så gedigen minerlaitet och syra. De två kommer att leka tillsammans som laxen gör i oktober. Vinet får skaldjuren att leva upp och den smakrika kallsupen som är fylld av smaker från havets guld är inget man får missa.


Sen att viner är mycket prisvärt och inte ens kostar hundringen, är jag mycket belåten över vad jag får för mina spenderande pengar.


”Skörd är i slutet av september till början av oktober. Handplockade druvor med noggrann selektering. Druvorna är sent skördade, enligt tysk vinlag av spätlese kvalitet, helt utjäst och som sedan nedklassificerats till Qba Trocken. Vinet är framtaget enligt gammal metod där man plockat sina mogna druvor från olika vingårdslägen, som t ex Rüdesheimer Burgweg, Winkeler Hasensprung, Hochheimer Stein, m fl. och sedan gjort en Cuvee”


 


Länk till vinet