Många gör den, vissa kan de, några försöker med blandade resultat. Jag kan inte säga att jag kan de, men tycker det är kul att prova mig fram.
Ingredienser
- 0,5 kg Nötfärs (svensk)
- 1 st Rödlök
- 1 st Citrongräs
- 4 msk Otronsås
- 4 msk Soya
- 4 msk Fisksås
- 1 l Buljong
- 2 knippe Nudlar
- 0,5 st chili
- 2 msk Limejuice
- 1 knippe Agretti
- 2 dl Champinjon
Gör så här:
1. Fräs löken med citrongräs, svamp och nötfärs (Löken grovt hackad)
2. Slå på kycklingbuljong, låt koka upp
3. Häll i ostronsås, fisksås, limejuice, soya
4. Lägg ned nudlarna med den färska chilin (fint hackad)
5. Får ej koka, bara sjuda
6. servera i stor djup skål
7. Låt Agrettin få falla fritt i fatet. (Salsola soda är en amarantväxtart som beskrevs av Carl von Linné. Salsola soda ingår i släktet sodaörter, och familjen amarantväxter. Utöver nominatformen finns också underarten S. s. stenophylla)
8. Smaklig spis
Tips
Denna rätt avnjutes till krispig Riesling med viss restsötma. Varför inte från Knoll, Prager eller FX Pichler.