GastroVin/Studio Nian

Torsk ceviche

Föregående Nästa
torsk-ceviche.png
Ceviche är något som de flesta vet vad det är, många har smakat, men få gör rätten själva. Varför inte prova på att tillreda ett smakrikt för tugg till kvällen middag.

Ingredienser

  • 400 g Torsk
  • 2 st Lime
  • 1 st Chili
  • 1 st Gurka
  • 1 knippe Dill
  • 0.5 knippe Korinader
  • 1 msk salt
  • 1 krm Peppar

Gör så här:

Skär torsken i små bitar


Lägg fisken i en bunke och häll över citron, salt och peppar


Hacka chilin fint och häll över fisken


Tärna gurka i små kuber och addera till bunken


Tillsätt nu olivolja, koriander och dill till fisken


Rör om och ställ in i kylen en timme.


Servera i mindre fat och njut tillsamman med ett glas kall öl. 



Gott till

Tips

Går såklart att göra till en huvudrätt och man kan välja på alla sorters fiskar, eller varför inte bläckfisk, kräftstjärtar eller räkor.