Ceviche är något som de flesta vet vad det är, många har smakat, men få gör rätten själva. Varför inte prova på att tillreda ett smakrikt för tugg till kvällen middag.
Ingredienser
- 400 g Torsk
- 2 st Lime
- 1 st Chili
- 1 st Gurka
- 1 knippe Dill
- 0.5 knippe Korinader
- 1 msk salt
- 1 krm Peppar
Gör så här:
Skär torsken i små bitar
Lägg fisken i en bunke och häll över citron, salt och peppar
Hacka chilin fint och häll över fisken
Tärna gurka i små kuber och addera till bunken
Tillsätt nu olivolja, koriander och dill till fisken
Rör om och ställ in i kylen en timme.
Servera i mindre fat och njut tillsamman med ett glas kall öl.
Gott till
Tips
Går såklart att göra till en huvudrätt och man kan välja på alla sorters fiskar, eller varför inte bläckfisk, kräftstjärtar eller räkor.