
Varför inte? Salt och fet gris behöver sötman och syra, så varför inte! Kanske inte den mest givna kombon men det smakade fantastisk. En rätt som kommer att serveras för dinnerathome.se under våren. Sen kanske jag lägger till några sparrisar på vägen.
Ingredienser
- 600 g Grissida
- 1 st Chili Färsk
- 1 st Kanel
- 3 klyfta(or) Vitlök
- 1 krm Salt och peppar
- 2 l Kycklingbuljong
- 6 msk Hjortonmylta
Gör så här:
1. Skär fläsksidan i 6x6 cm stora bitar
2. Salta och peppra grisen
3. Stek i gryta, alla sidor skall få fin färg, speciellt fettkappan
4. Lägg i kanel, vitlök och chili
5. Slå över buljong och låt koka i 1 timme
6. Ta upp köttet och lägg i ugnsfast form
7. Sätt ugnen på 175 grader (Grill) klar på 1 timme
8. Servera med hjortonmylta
Tips
Till vårens primörer så passar denna fläskrätt fantastisk bra. Vill man så rör man ned havtorn i myltan för att få en mer påtaglig syra. Drick Zinfandel från Lodi till denna rätt. Varför inte Rawenswood.